Farba,Ulusal Kalite Hareketi’ne Katıldı!

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, otomotiv aydınlatma sistemleri sektöründe de yaygınlaşmaya devam ediyor.

Haberler 18 Mart 2020 14:25
Farba,Ulusal Kalite Hareketi’ne Katıldı!
-A +A

Tüm çalışmalarını sürekli gelişim ve mükemmellik hedefi doğrultusunda yürüten Bayraktarlar Holding çatısı altındaki Farba Aydınlatma Sistemleri, KalDer üyeliği ile Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı. Çevre bilinci, yüksek teknoloji ve sosyal sorumluluk misyonu doğrultusunda ilerleyerek, benimsediği iş mükemmelliğiyle tüm paydaşları için çözümler geliştiren Farba, Ulusal Kalite Hareketi üyeliğiyle sektörde elde ettiği konumu daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.  
 
Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi’nde (UKH) yer alan isimler arasına bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda otomotiv aydınlatma sistemleri üreten Farba Aydınlatma Sistemleri, KalDer üyeliğiyle UKH’ye katıldı. Bayraktarlar Holding çatısı altında 1979 yılından bu yana otomotiv aydınlatma sistemleri alanındaki faaliyetlerini yürüten Farba, iş güvenliği, çevre ve enerji, kalite, bilgi güvenliği, kişisel verilerin korunma kanunu politikaları kapsamında benimsediği kalite anlayışını UKH ile daha da güçlendirmeyi hedefliyor.
 
“Farba EFQM ile çıtayı daha da yukarıya taşıyacak”
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Farba Aydınlatma Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Yılmaz Kurt, sektöründe birçok iyi uygulamayı standartlaştıran Farba’nın EFQM ile çıtasını daha da yukarıya taşıyacağını vurguladı. Kurt, “Bayraktarlar Holding’in çatısı altında 40 yıldır faaliyet gösteren Farba’nın 2018 yılı sonundaki tüzel kişilik değişikliği ile beraber, stratejilerini ve önceliklerini yeniden değerlendirmesi, değiştirmesi kaçınılmaz hale gelmişti. İş mükemmelliği ile paydaşlarının beklentilerini aşan bir otomotiv tedarik sanayi üreticisi olmayı vizyon olarak benimseyen şirketimizde değişimin bir parçası olarak ‘EFQM Modeli’ ile yönetsel ve operasyonel olarak mükemmelliğe ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Öncelikle kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor!
 
Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...