Mükelleflere üç ay ek süre verildi

E-fatura uygulamasında, mükelleflere üç ay ek süre verildi.

Kobiler 31 Ağustos 2015 15:08
Mükelleflere üç ay ek süre verildi
-A +A

Maliye Bakanlığı, elektronik fatura (e-fatura) kullanımına ilişkin önemli yenilikler getirecek mevzuatı hazırladı. Bakanlığa gelen yoğun talep üzerine, yeni düzenleme ile e-faturaya geçişte teknik sıkıntı yaşayan mükelleflere 3 ay ek süre tanınacak. Böylece, yeni yılın başından itibaren elektronik ortamda faturalaşma zorunluluğu getirilen şirketlerin, e-faturaya yumuşak bir geçiş yapmaları sağlanacak.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işletmeler arası faturalaşmanın kağıt faturadan e-faturaya doğru dönüştürülmesi için, bugüne kadar çıkarılan mevzuatın ardından yeni bir düzenlemeyi daha hazırladıklarını bildirdi.
TEKNİK SIKINTI YAŞAYAN MÜKELLEFLERE 3 AYLIK EK SÜRE
Söz konusu tebliğle, e-faturaya geçişte teknik sıkıntı yaşayan mükelleflere bir fırsat da tanınacağını belirten Şimşek, şu bilgileri verdi:
"Bazı mükelleflerimizin, e-faturaya geçişte teknik sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek, sürenin uzatılması için Bakanlığımızdan ve benden bu yönde talepleri oldu. Gelen yoğun talep üzerine, hazırlanan yeni tebliğde bu konuya da yer verdik.
Söz konusu tebliğe göre, geçtiğimiz yıl yapılan düzenleme ile yeni yılın başından itibaren belli mükellef grupları için zorunlu tutulan elektronik ortamda faturalaşma, bu mükelleflerin istemeleri halinde 1 Nisan 2014'e kadar kağıt ortamında da yapılabilecek. Yani e-faturaya geçişte teknik sıkıntı yaşayan mükellefler için 3 ay daha ek süre tanıyoruz. Böylece son aylarda e-faturaya geçişte bazı sıkıntılarla karşılaşan bu mükelleflerimizin e-faturaya yumuşak bir geçiş yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz."

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor...